Domovi za starije iz cijele Hrvatske natjecali se na drugoj večeri Festivala „50+“

U organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Kluba za starije osobe „Mariška“ u četvrtak, 5. listopada održana je druga večer 15. po redu Festivala „50+“ u kojoj su nastupili predstavnici domova za starije iz Zagreba, Slavonskog Broda, Bjelovara, Donjeg Vidovca, Opatije, Varaždina i Koprivnice te Kluba „Mariška“.

Okupljene je pozdravio župan Darko Koren, čestitavši organizatorima na tradiciji Festivala te je uputio pohvale ravnateljici Doma Vesni Križan i svim zaposlenicima na kvalitetnim programima koje provode, kao i na trudu i ljubavi koje ulažu u skrb o svojim korisnicima.

Ravnateljica Križan Županiji je zahvalila na dugogodišnjoj potpori, bez koje Dom ne bi mogao ostvarivati izvrsne rezultate na području brige o starijim osobama, te je kazala kako je povod Festivala Međunarodni dan starijih osoba, kojima se željelo zahvaliti na svemu učinjenom. U ime Kluba „Mariška“ obratila se Verica Šarlija, dok je u ime Grada Koprivnice natjecateljima sreću poželjela zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Prema procjeni stručnog žirija, prvo je mjesto osvojio Zvonimir Jovan iz Kluba za starije osobe Varaždin,  drugi su bili Zvonko Šilić i Božena Hundić iz Doma za starije osove Sv. Ana Zagreb, dok je treće mjesto osvojio Ivan Đopar iz Kluba za starije osobe „Mariška“.

Prema žiriju publike, prvo su mjesto osvojile Katica Mikulić i Franjica Bogović iz Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, druga je bila Katarina Hudiček iz Donjeg Vidovca, dok je treći bio Blaž Lujić iz Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod.

Specijalna nagrada stručnog žirija za interpretaciju pripala je Zdenku Vujasinoviću iz Kluba za starije osobe „Mariška“.

Služba ureda župana