Druženjem s djecom na klizalištu i devama u Hrvatskoj Sahari, Predsjednica nastavila drugi dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drugi je dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji nastavila obilaskom grada Đurđevca, gdje su je dočekali saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman i gradonačelnik Hrvoje Janči.

U obilazak Đurđevca s Predsjednicom su se zaputili i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota, a prvo na rasporedu bilo je druženje s brojnim školarcima koji su Predsjednicu s veseljem dočekali na klizalištu na glavnom trgu.

Nakon fotografiranja s djecom na klizalištu, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Hrvatsku Saharu gdje su je dočekali mališani iz Dječjeg vrtića „Maslačak“, kao i deve Dina, Đurđica i Tomica koje su proslavile punih godinu dana boravka u Đurđevcu, te nova deva Romeo. Predsjednica se okušala u njihovom hranjenju te je od voditelja i timaritelja u Hrvatskoj Sahari Damira Hodalića doznala nešto više o prehrani i načinu života deva.

Boravak u Đurđevcu nastavljen je posjetom utvrdi Stari grad, gdje su Predsjednici dobrodošlicu poželjeli zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, predstavnici udruga i članovi povijesne postrojbe Đuroki te kapetan Željko Kožarić koji ju je pozvao na 50. Picokijadu, a zatim se krenulo prema Interpretacijskom centru Picokijade. Na ovoj multimedijalnoj turističkoj atrakciji, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca Edita Janković-Hapavel predstavila je Legendu o Picokima, kao i bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Đurđevca, a Predsjednica je sa zanimanjem razgledala pojedine dijelove Interpretacijskog centra te domaćinima zahvalila na srdačnom dočeku.

Služba ureda župana