Održana prezentacija projekta „Tri rijeke = Jedan cilj“ koji se provodi u okviru IPA prekograničnog programa

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Informativno edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi u utorak, 28. travnja 2015. godine, održana je prezentacija projekta „Obnova krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere“ (akronim projekta: Tri rijeke = Jedan cilj) IPA prekograničnog programa CBC HU-HR 2007-2013. Jedan od partnera je i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Ostali hrvatski partneri u projektu su Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode iz Međimurske, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije, a s mađarske strane partner je Nacionalni park Dunav-Drava.
Financijska vrijednost projekta iznosi 930.662,78 eura i on je 85 posto je sufinanciran od strane Europske unije, odnosno u iznosu od 791.057,34 eura.
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje s 50.264,60 eura.
Nakon prezentiranja planiranih projektnih aktivnosti svih projektnih partnera s hrvatske i mađarske strane, predstavljen je logo i web stranica projekta „Tri rijeke = Jedan cilj“.
Istaknuto je da je ovaj projekt usmjeren na unapređenje stanja i stvaranje uvjeta za bolju prezentaciju, promociju i zaštitu međunarodno važnog i višestruko zaštićenog područja uz rijeke Muru, Dravu i Dunav s hrvatske i mađarske strane.
Na konferenciji je sudjelovao i Andras Talos iz Zajedničkog tehničkog tajništva u Budimpešti koji je predstavio ostvarene programe i projekte u IPA prekograničnom programu Mađarska-Hrvatska 2007-2013, kao i izabrane tematske ciljeve te prioritete ulaganja za programsko razdoblje 2014-2020.
Nakon prigodnih prezentacija sudionici konferencije obišli su poučnu stazu „Dravi u zagrljaj“ kao jednu od točki u projektnom području projekta „Tri rijeke = Jedan cilj“.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode

na području Koprivničko-križevačke županije