Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva jedina u Županiji ima 100% prolaz na ispitima državne mature

Ponosni smo na rezultate naših učenika na ispitima državne mature jer evo već petu godinu za redom su svi naši učenici u prvom roku položili ispite državne mature i upisali željene fakultete. Prema prosječnim centilima smo iz većine predmeta na 60 i više centila, a 21 učenik je postigao iz obaveznih ali i izbornih predmeta rezultat između 80 i 96 centila što znači da se po individualnim rezultatima nalaze u dvadeset posto najboljih rezultata u Hrvatskoj.

Gotovo polovica naših maturanata je upisala tehničke fakultete poput strojarstva, građevine,  informatike, kemijskog inženjerstva, geofizike, prometa, prehrambeno-biotehnološkog, ali treba dodati i dosta interesa za jezike engleski, njemački, hrvatski te ostale pedagoške i humanističke  smjerove studija i poslovne ekonomije.

To dokazuje da se u školi radi kvalitetno, da su učenici kroz četiri godine gimnazijskog obrazovanja uspješno savladali planirane sadržaje iz svih predmeta i nimalo ne zaostaju za učenicima iz cijele Hrvatske.

Svakako ne treba zaboraviti ni činjenicu da našu gimnaziju upisuju učenici s različitim brojem bodova za upis: u rasponu od 50 do 80, što znači da stručan i kvalitetan rad nastavnika uspješno potakne svakog učenika  na učenje i rad te im razvije interes i ljubav za studij za neku od struka koje su im najbliže po željama i sklonostima.

Napominjem još jednom da je i ove godine kvaliteta rada u đurđevačkoj gimnaziji našla potvrdu i na natjecanjima iz svih predmeta, pa je tako 33 učenika i 13 nastavnika, njihovih mentora primilo nagradu grada Đurđevca za osvojena prva tri mjesta na županijskim natjecanjima  i za uspješno sudjelovanje na državnim natjecanjima. Imamo državnog prvaka iz geografije, a na državnom natjecanju iz njemačkog jezika te na Smotri LiDraNo i Simulirano suđenje pokazali su  zapažene rezultate.

Nije čudno što su i ove godine u našoj školi završili neki školski, državni i međunarodni projekti poput: Ruksak pun kulture, Pro(iz)vedi mladost u kulturi, Erasmus+ Imagine, Zeleni filmovi, e-škole, Dan drugačije nastave – Dijaki pri Staromu gradu, Polarni san., Tjedan cjeloživotnog učenja, Njemačka jezična diploma, EKO-foto jer njegujemo kulturu dijaloga, otvoreni smo za suradnju s drugim školama i institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu, a naši nastavnici se educiraju i promoviraju cjeloživotno učenje što dokazuje i činjenica da je 12 nastavnika napredovalo u zvanje profesor mentor ili profesor savjetnik što je točno polovica članova Nastavničkog vijeća naše škole.

Naši učenici su zapaženi i vrlo rado sudjeluju u natjecanjima  Statistička olimpijada, Klokan, a posebno ističemo treće mjesto u državi na natjecanju Junior freshhh u organizaciji INE te Best in English i Best in Deutsch.

I na kraju, bez đurđevačkih gimnazijalaca i njihovih profesora teško je zamisliti bilo koju kulturnu, turističku manifestaciju, priredbu, sportsko natjecanje u gradu Đurđevcu i okolnim mjestima jer oni osim vremena za učenje nađu vremena i ljubavi za mnoge izvanškolske aktivnosti poput folklora, solo pjevanja i pjevanja u vokalnim sastavima i zborovima, šahovskim, nogometnim, rukometnim i košarkaškim turnirima, kazalištima, likovnim i fotografskim aktivnostima.

Sve se može uz dobru organizaciju vremena i puno truda!

Srdačne čestitke svim učenicima i nastavnicima na ovako lijepim rezultatima!

Nevenka Lončar, ravnateljica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac