Istaknuta inicijativa za pridruživanje PANNON EGTC-u

U slovenskom gradu Lendavi jučer je održana Glavna skupština europske grupacije za teritorijalnu suradnju PANNON EGTC. Grupacija je to koja okuplja regije, gradove i općine iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske s ciljem partnerskog povezivanja u svrhu pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa.

Članice iz Hrvatske su Virovitičko-podravska županija i pojedine JLS iz Osječko-baranjske županije, mađarske članice dolaze iz županija Somogy, Zala, Baranya i Tolna, dok Sloveniju zastupaju članice iz Prekmurja i Štajerske.

Na glavnoj skupštini predstavnici članica EGTC-a raspravljali su o izvješću predsjednika, planu rada za naredno razdoblje i drugim redovnim temama.

U svojstvu promatrača skupštini su prisustvovali predstavnici Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, koje su iskazale interes za pridruživanje. Događaju je prisustvovala i generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga, koja je istaknula interes hrvatskih županija uz rijeku Dravu za pridruživanjem ovoj teritorijalnoj grupaciji. Nakon toga predstavljene su dvije zainteresirane županije, a osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji izložio je voditelj odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.

Odsjek za međunarodnu suradnju i europske fondove