Ivanu Mužiću još jedan mandat predsjednika Vatrogasne zajednice grada Križevaca

Vatrogasna zajednica Grada Križevaca održala je 71. redovnu izbornu-izvještajnu Skupštinu, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Na Skupštini je podneseno Izvješće o radu u proteklih godinu dana, a novi je mandat za upravljanje Zajednicom dobio dosadašnji predsjednik Ivan Mužić. Za njegovog zamjenika izabran je Slavko Gotić, Ivan Matosović za zapovjednika, a Goran Ružić za njegovog zamjenika.

Župan je čestitao novom vodstvu te kazao: „Ova je Zajednica poznata po kvalitetnom dugogodišnjem radu i angažmanu, a već sam u mnogo prilika istaknuo kako se ponosnim što smo najvatrogasnija županija u Republici Hrvatskoj, s time da je važno je istaknuti i kako su Križevci najvatrogasniji grad u Hrvatskoj s obzirom na broj vatrogasaca na broj stanovnika. Pokazali ste odlične rezultate i organizacijske sposobnosti te vam se još jednom zahvaljujem na svim uspješnim intervencijama.

U Programu rada za ovu godinu u planu je održavati vježbe, redovne godišnje skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava, pomagati i obilježavanje jubilarnih obljetnica, pružati dobrovoljnim društvima stručnu pomoć, provoditi preventivne mjere radi zaštite od požara, provoditi nadzor spaljivanja, organizirati seminare, tečajeve i slično.

Pohvale Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca uputili su i direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, predsjednik DVD-a Vrbovec Ivan Kuharec, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki, predstavnici vatrogasnih zajednica općina Gornja Rijeka, Sveti Ivan Žabno i Gasilske Zveze Žalec, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin te gradonačelnik Branko Hrg.

Na kraju Skupštine dodijeljene su Plakete zaslužnim pojedincima za poseban doprinos razvoju vatrogastva Grada Križevaca u mandatnom razdoblju od 2013. do 2017. godine.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr