Kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci u povodu Dana državnosti

U organizaciji Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije, a povodom obilježavanja Dana državnosti, u petak, 23. lipnja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici, u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu.

Vijence i svijeće položila su izaslanstva Koprivničko-križevačke županije, Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata te MORH-a i MUP-a, uz svečani postroj MUP-a PU KCKŽ.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije činili su župan Darko Koren i Đurđica Mustaf, a župan je tom prilikom kazao: „Dan državnosti tradicionalna je prigoda da se okupimo te se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetimo svih onih koji su položili svoje živote za stvaranje naše neovisne i samostalne Republike Hrvatske, a ujedno odajemo počast i svima koji su na bilo koji način doprinijeli tom cilju.“

Nakon polaganja vijenaca u kapeli Svetog Florijana služena je misa zadušnica koju je predvodio  kapelan Vojnog ordinarijata vlč. Ozren Bizak.

Služba ureda župana