Koprivničko-križevački školarci na natjecanju Junior Freshhh Croatia 2018.

U petak, 2. veljače održano je finale srednjoškolskog natjecanja Junior Freshhh Croatia koje organizira INA industrija nafte d.d. Nakon online dijela natjecanja u kojem je 598 tročlanih ekipa trebalo pokazati znanje iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije, prvih pet ekipa i to redom sve iz Koprivničko-križevačke županije pozvano je u finale, a od toga su čak četiri bile iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i jedna iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Prije samog natjecanja učenici finalisti i profesori u pratnji poslušali su predavanje dr. sc. Ivice Puljaka na temu „Od samog početka svemira do njegovog kraja“.

U natjecanju uživo koje je uslijedilo, prvo mjesto osvojio je tim Pokemoni KŽ iz križevačke gimnazije u sastavu Domagoj Vlahek, Lovro Premelč i Dejan Marinović. Drugo mjesto osvojio je tim Veliki koktel – Luka Meštrović, Mateja Golec i Domagoj Tomičević također iz Križevaca. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac U3-back in the game – Sara Kučinić, Lana Rončević i Klara Severić. Četvrti i peti su opet bili križevački gimnazijalci Tričetvrtinekulenpet – Tara Pavlinušić Dominković, Marin Meštrović i Mateo Kovačić te Mad team – Dominik Juršić, Marta Hajduković i Ana Peremin.

Križevačke učenike na natjecanje su pratili profesorica Gordana Pintarić-Kovač i profesor Ratko Višak, a đurđevačke profesorica Irena Tišljar i ravnateljica Nevenka Lončar.

Služba ureda župana