KUD Delovi  uspješno predstavili Koprivničko-križevačku županiju na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture  u subotu, 19. listopada, u  Centru za kulturu  u Čakovcu održan je prvi dio 26. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina Hrvatskog sabora kulture. U kategoriji folklornih ansambala sudjelovalo je 450 sudionika iz deset ansambala i skupina iz deset hrvatskih županija te gostujuće grupe iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Pravo sudjelovanja na 26. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama. Prema jednoglasnoj  odluci stručnog povjerenstava 21. Županijske smotre Koprivničko-križevačke županije u sastavu Krunoslav Šokac, Tomislav Habulin i  Vesna Peršić Kovač ove godine  ta čast pripala je KUD-u Delovi koji je  po prvi puta predstavljao   Koprivničko – križevačku županiju na ovim susretima i svojim nastupom oduševio  članove Stručne komisije i publiku.

Susret je u cijelosti pratilo tročlano stručno povjerenstvo, u sastavu  Stjepan Sremac, Petar Varga  i Ivančica Ivkanec, a prema njihovim ocjenama prvo mjesto pripalo je Varaždinskom folklornom ansamblu, drugu nagradu podijelili su KUD ‘Tena’ iz Đakova i FA ‘Matija Gubec’ iz Karlovca, dok je treća nagrada pripala KUD-u ‘Metković’ iz Metkovića.

U programu su sudjelovali i HFD ‘Jadro’ iz Solina, KUD ‘Belica’ iz Belice, GKUD ‘Požega’ iz Požege, društvo za očuvanje i promicanje tradicijske baštine ‘Etno Siscia’ iz Siska,  KUD ‘Nova zora’ iz Donje Lomnice te KUD „Delovi“ iz Delova.

Služba ureda župana