Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije održalo sjednicu Upravnog odbora i Skupštine

U prostorima PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja u petak, 16. veljače održane su sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, kojima je predsjedavao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i predsjednik Lokalnog partnerstva.

Zamjenik Ljubić pozdravio je okupljene te im zahvalio na dolasku i interesu, a zatim je v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac predstavila mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Zavoda te uvjete i načine korištenja sredstava za provedbu mjera u 2018. godini.

Predstojnica Kuterovac istaknula je kako je u prosincu 2017. godine u Županiji bilo  registrirano 3.079 nezaposlenih osoba što je za 30,9% manje u odnosu na prosinac 2016. godine kada je na Zavodu bilo registrirano 4.456 osoba, te je navela kako temeljni okvir za provedbu aktivne politike zapošljavanja predstavljaju Smjernice za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2018. – 2020. godine kroz 3 cilja, 19 interventnih područja te 42 mjere. Također, u 2018. godini uvedene su dvije nove mjere aktivne politike zapošljavanja, a riječ je o potporama za pripravništvo te o osposobljavanju za stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva (30+).

Nakon prezentacije, jednoglasno je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, a zatim je ravnateljica PORA-e Melita Birčić kao odgovorna osoba Tehničkog tajništva, a ujedno i zamjenica predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, obavijestila prisutne kako je projekt „Partnerstvo za sve 2“ u visokoj fazi obrade te da se uskoro očekuju rezultati.

Članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, obrazovnih institucija, organizacija civilnog društva i gospodarstvenika.

Služba ureda župana