Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo financiranje za 11 projekta s područja Županije

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je popis odabranih projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava usmjerenih na poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave. S područja Županija za financiranje odobreno je 11 projekata u ukupnom iznosu od 2.466.000,00 kuna.

Javni poziv za dostavu prijedloga projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini objavljen je 26. veljače, a prihvatljive aktivnosti bile su: izrada projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture, izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora i drugih objekata koji pridonose podizanju razine javnih usluga i poboljšanju kvalitete života u naseljima jedinice lokalne samouprave, nabava opreme i strojeva kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja i što većeg broja prijava s područja Županije održala je prezentaciju poziva te ponudila stručnu i tehničku pomoć u pripremi zahtjeva.

Popis projekata možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana