Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo 5 milijuna kuna za sufinanciranje 12 projekata iz Županije

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je popis odabranih projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima. Poziv za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Ministarstvo je objavilo 21. veljače ove godine u okviru Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima, a prihvatljivi prijavitelji bile su jedinice lokalne samouprave, osnivači dječjih vrtića, utvrđenih Odlukom o donošenju mreže dječjih vrtića.

Sredstva su bila namijenjena za izradu projektne dokumentacije, izgradnju, nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena i energetsku obnovu objekata, a bile su prihvatljive i aktivnosti na nastavku/završetku već započetih projekata.

PORA je s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja i što većeg broja prijava s područja Koprivničko-križevačke županije održala prezentaciju poziva te ponudila stručnu i tehničku pomoć u pripremi zahtjeva, a prema objavljenim rezultatima Ministarstvo je odobrilo financiranje za 12 projekata iz Koprivničko-križevačke županije u ukupnom iznosu od 5.013.100,00 kuna.

Popis odobrenih projektnih prijedloga možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana