Na sjednici Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda prihvaćena izvješća općina i gradova o raspodjeli sredstava žurne pomoći

Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 25. siječnja u prostorijama Županijske uprave održalo je svoju 11. sjednicu na kojoj se raspravljalo o Izvješću o raspodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje šteta od posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini na području Županije.

Sjednicu je vodio predsjednik Povjerenstva Nikola Gregur, a prisutnima se na početku obratio zamjenik župana Darko Sobota, osvrnuvši se na spomenuto Izvješće kojim je za štete na području Županije uzrokovane elementarnim nepogodama Odlukom Vlade RH od 28. prosinca 2017. godine dodijeljeno nešto više od 4,7 milijuna kuna.

Ukupni iznos sredstava raspoređene žurne pomoći za područje Županije iznosi 4.749.518,51 kuna, pri čemu je u državni proračun vraćeno 832,99 kuna, a iz proračuna općina/gradova vraćeno je 1,5 kuna.

Povjerenstvo je nakon provjere i razmatranja jednoglasno prihvatilo izvješća općina i gradova o raspodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje šteta od posljedica elementarnih nepogoda, a  tablicu Izvješća o utrošku sredstava dodijeljene pomoći možete vidjeti u privitku.

Služba ureda župana