Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori na državnim natjecanjima u školskoj godini 2017./2018.

U četvrtak, 14. lipnja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici, župan Darko Koren održao je prijem za najuspješnije učenike i mentore koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima u školskoj godini 2017./2018. Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te ostali suradnici, a ujedno je to bio simboličan način da se obilježili završetak nastave.

Župan je uputio čestitke učenicima, njihovim mentorima i ravnateljima, izrazivši zadovoljstvo brojem nagrađenih te procesima koji su se odvijali u obrazovnom sustavu u ovoj školskoj godini.

Obrazovni sustav iznimno je zahtjevan, Županija uspravlja s 18 osnovnih i devet srednjih škola, s time da su tu su prisutni i učenici i iz gradskih osnovnih škola. Na svima nama je velika odgovornost i smatram kako smo ponovno položili ovaj važan ispit. Školska je godina bila puna izazova te još jednom zahvaljujem ravnateljima, učenicima i mentorima na svemu što su postigli. Uloga učitelja mnogo je šira od njegovog radnog mjesta i ako taj posao ne radite s ljubavlju i entuzijazmom, zasigurno se ne mogu postići ovakvi rezultati. Hvala vam svima na trudu i zalaganju koje ste uložili kako bi naše mlade generacije stasale i bile predvodnice društva.“, poručio je župan, dodavši kako su ovogodišnje nagrade osvojili 41 učenika u pojedinačnoj konkurenciji, devet ekipa te 36 mentora. Također im je poželio da se dobro odmore na praznicima, kao i mnogo sreće i uspjeha na daljnjem životnom putu, dodavši kako će Županija ovaj ljetni period iskoristiti za radove na povećanju standarda materijalnih uvjeta u školskim objektima.

Čestitkama se pridružio i zamjenik župana Ratimir Ljubić kazavši kako nagrađenih ima svake godine sve više što znači da se mnog i kvalitetno radi u školama, uz podršku osnivača.

Dvorana u kojoj smo se okupili ove nam je godine premala što je zapravo pozitivno jer znači da su vas mentori odlično pripremili i da ste vi, učenici, pokazali iznimno znanje i sposobnost na natjecanjima. Za ovakve je rezultate potrebno mnogo marljivosti i odricanja, na čemu vam čestitam, te vam želim da i nadalje budete ovako izvrsni, a Županija će vas u svemu podržati.“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Okupljene je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, čestitavši učenicima na uspjesima, kao i mentorima koji im usađuju ljubav prema znanju i pozitivne životne vrijednosti, dodavši: „Uloga Županije je da osigura sredstva u proračunu, kako za svakodnevni rad škola, tako i za financijska ulaganja u školsku infrastrukturu, a prepoznala je i rad darovitih učenika pa tako svake godine financira županijsku razinu natjecanja i nagrađuje najuspješnije učenike i mentore.“

U ime ravnatelja škola obratila se ravnateljica Srednje škole Koprivnica Manuela Gregurić koja je zahvalila Županiji što prepoznaje ogroman trud koji je uložen u ovakve sjajne rezultate, napomenuvši kako su „mladi svojim znanjem i vještinama pokazali da je ispred nas svijetla budućnost“.

U školskoj 2017./18. godini u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno je 26 županijskih natjecanja u znanju i 12 sportskih natjecanja, na kojima je sudjelovao 1648 učenika i 427 mentora. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje) s oko 150.000 tisuća kuna, a županijska razina financira se za sve škole kojima je osnivač Županija te također za škole kojima su osnivači Grad Koprivnica, Grad Đurđevac i Grad Križevci. Najuspješniji učenici sa županijske razine natjecanja pozvani su na državna natjecanja, ukupno 146 učenika i ekipa, a nagrade, za koje je u proračunu osigurano 120.082,14 kuna, uručio im je župan.

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojilo je 10 učenika, drugo mjesto 21, a treće 10 učenika. U ekipnoj konkurenciji prvo su mjesto osvojile tri ekipe, drugo četiri, a treće dvije ekipe, dok je nagrađenih mentora bilo 36.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja  u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i Školskim športskim savezom Republike Hrvatske u osnovnim i srednjim školama organizira natjecanja učenika u znanjima i vještinama te sportskim disciplinama, a natjecanja su izlučnog karaktera i provode se na školskoj, županijskoj, međužupanijskoj, regionalnoj i državnoj razini.

Slike nagrađenih možete vidjeti u fotogaleriji, a OVDJE se nalazi popis učenika koji su osvojili prva tri mjesta na državnim natjecanjima u školskoj godini 2017./2018, kao i njihovih mentora.

Služba ureda župana