„NIKA“ postala centar za stjecanje svjedodžbe američke srednje škole

U križevačkoj Školi za strane jezike „NIKA“ srednjoškolci će od sada moći dobiti akreditiranu svjedodžbu američke srednje škole.

Naime, University of Missouri u sklopu University of Missouri High school pokrenulo je program Mizzou K-12 kojim će srednjoškolci imati priliku da pored redovne škole u Republici Hrvatskoj online putem pohađaju predavanja i na kraju polože šest ispita razlike te tako dobiju u potpunosti akreditiranu svjedodžbu američke srednje škole. S tom svjedodžbom učenici će imati mogućnost upisati sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama ili diljem Europe, a imat će i direktan upis na University of Missouri.

Tim povodom su predstavnici University of Missouri Tanya Haeussler i Zachary March upoznali križevačke srednjoškolce ujedno i polaznike „NIKE“ s programom Mizzou K-12, a predavanju je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Važno je napomenuti kako je pored Brazila, Kine, Hondurasa, Makedonije, Srbije i Vijetnama „NIKA“ jedini ovlašteni centar u Republici Hrvatskoj u kojem će se moći polagati ispiti predmeta razlike.

Služba ureda župana