O statusu projekta RCGO Piškornica održan sastanak s ministrom Dobrovićem

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike danas je održan sastanak o statusu projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Sastanku s ministrom zaštite okoliša i energetike Slavenom Dobrovićem prisustvovali su  župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Skupštine društva Piškornica, direktor Mladen Jozinović, međimurski župan Matija Posavec, varaždinski župan Predrag Štromar  te zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek.

Direktor Mladen Jozinović istaknuo je da je studija izvedivosti u izradi te da su u prethodnom razdoblju poduzeli niz mjera kojima su smanjeni prvotno planirani kapaciteti RCGO-a. Kapacitet mehaničke linije, naveo je Jozinović, „smanjen je sa 190 tisuća tona na 120 tisuća tona, a kako bi se uskladili s novim Planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017.-2022. izgradit će se i sortirnica“.

Ministar Slaven Dobrović istaknuo je kako se „stvari odvijaju u dobrom smjeru. Smanjuje se kapacitet, a u Centar će se uklopiti i sadržaji određeni novim Planom gospodarenja otpadom, poput sortirnice“ naglasio je ministar.

Osim toga, „na sastanku iznijete su sve informacije o trenutnom statusu projekta RCGO Piškornica i aktivnostima koje se poduzimaju“ rekao je župan Koren.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: Ministartvo zaštite okoliša i energetike