Od ove godine proširuje se županijski program „Pomoć u kući starijim osobama“

Župan Darko Koren, predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus potpisali su danas sporazume o provođenju Programa „Pomoć u kući starijim osobama“ u 2017. godini.

Po prvi puta u ovaj program uključena je i Općina Virje te su župan i načelnik Općine Virje Mirko Perok potpisali sporazum kojim će Županija u 2017. godini  sufinancirati sa 30.000,00 kuna. Program pomoći u kući starijim osobama koji Općina Virje provodi s Centrom za pomoć u kući „Samarita“.

Ovaj Program provodi se u Križevcima i Đurđevcu te na području 19 općina. U  značajnoj mjeri odgovara na potrebe starijih osoba, prvenstveno u smislu sprečavanja njihove socijalne izoliranosti i pomoći u svakodnevnim životnim aktivnostima, a u Županijskom proračunu ove je godine za navedene projekte osigurano ukupno 1.264.580,00 kuna od čega 959.080,00 kuna za pružanje usluga pomoći u kući te 55.500,00 kuna za  Program „Dnevnog  boravka“ u Križevcima.

Važno je naglasiti kako je od  2009. godine  pa do danas Koprivničko-križevačka županija  za provedbu ovog Programa osigurala gotovo 6 milijuna kuna dok su ga općine i gradovi na čijem se području provodi sufinancirale s oko 3,6 milijuna kuna.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Služba ureda župana