Odobreno novih 2,6 milijuna kuna za sedam projekata iz Koprivničko-križevačke županije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je novih 2.596.000,00 kuna za sufinanciranje sedam projekata iz Koprivničko-križevačke županije, po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što su u Županiju ponovno stigla sredstva, nakon što je prije tjedan dana isto Ministarstvo odobrilo 4,2 milijuna kuna po Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Uključeni su projekti općina Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Đelekovec, Podravske Sesvete i Kalinovac, kao i Grada Đurđevca, a što se tiče Koprivničko-križevačke županije odobrena je rekonstrukcija postojeće škole i kotlovnice, dogradnja knjižnice i zbornice te nadogradnja spremišta u Molvama. Ono što treba istaknuti je da su prihvatljivi prijavitelji bile jedinice lokalne samouprave s indeksom razvijenosti III. skupine i  jedinice područne samouprave iz I. skupine, a sredstva su bila namijenjena za radove na obnovi, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i modernizaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga te povećanju razine gospodarske infrastrukture“, kazao je župan Koren.

Ukupan iznos investicije u Molvama je 1,1 milijun kuna, od čega će Ministarstvo sufinancirati 750 tisuća, dok je preostali iznos Županija osigurala u svom proračunu. Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, kreće raspisivanje natječaja, a radovi bi trebali započeti do ljeta.

Po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu ukupno je bilo na raspolaganju 45 milijuna kuna, a odobreno je sufinanciranje za 134 projekta.

Popis općina, projekata i iznose sufinanciranja možete vidjeti u privitku.

Služba ureda župana

Projekti-Program-podr%c5%a1ke-regionalnom-razvoju