Održana 2. sjednica Organizacijskog odbora Dana travnjaka

Organizacijski odbor Dana travnjaka, predvođen predsjednikom i zamjenikom župana Darkom Sobotom, u utorak 18. travnja održao je svoju drugu sjednicu, na kojoj se raspravljalo o programu ove najvažnije županijske manifestacije posvećene poljoprivrednoj proizvodnji.

Dani travnjaka održat će se 5., 6. i 7. svibnja 2017. godine, s time da će prvi dan uobičajeno biti predviđen za stručna predavanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Koprivnica. Prijedlozi tema su: predstavljanje školskih programa Srednje Gospodarske škole Križevci i stručnih studija križevačkog Visokog gospodarskog učilišta, Pravilnik o utvrđivanju sastava sirovog mlijeka, certifikat kvalitete „Med iz lijepe naše“ te mjere  Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u subotu 6. svibnja u 10 sati, nakon čega će uslijediti kulturno-umjetničko program te nagrađivanje najboljih proizvođača kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivnijeg mladog proizvođača mlijeka i mesa s područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Zatim je u planu konjički turnir i konjičke igre Bilogorskih renđera, Bambino kup i podjela priznanja sudionicima te tradicijske igre za posjetitelje.

U nedjelju će se održati natjecanje u ručnoj košnji, kao i tradicionalni prikaz ručne košnje i košnje s konjskom kosom te rastepanje, okretanje i sušenje sijena. Proglasit će se i najbolji kosci, a posjetiteljima će biti zanimljiva i revija starinskih kočija i zaprega.

Savjetodavna služba Koprivničko – križevačke županije predložila je Tatjanu Međimurec za voditelja programa košnje, a utvrđeno je i Povjerenstvo za odabir najboljeg kosca u sastavu: Marcela Andreata Koren kao predsjednica, Vlado Kušec, Zdravko Cvelber, Kristina Svržnjak te predstavnik PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu dosad je zaprimio 50 prijava izlagača.

Služba ureda župana