Održana radionica Udruge „Bolje sutra“ u sklopu projekta „Inkluzija nije iluzija“

U sklopu projekta „Inkluzija nije iluzija – razvoj inkluzivnog volonterstva“ Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u Općini Đelekovec održala je radionicu „Tko to (ni)je osoba s invaliditetom?“.

Radionica je bila namijenjena vijećnicima Općinskog vijeća Općine Đelekovec koji su se prilikom radionice upoznali s potrebama osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici te s mjerama Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Pored toga, vijećnici su upoznati i s edukativnom brošurom „Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom“, a na kraju radionice dogovorena je daljnja suradnja s ciljem poboljšanja kvalitete življenja osoba s invaliditetom u zajednici.

Ovaj projekt čiji je nositelj Udruga „Bolje sutra“ sufinancira Koprivničko-križevačka županija dok su partneri projekta Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec, Općina Đelekovec, Udruga Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije, a suradnici projekta su Košarkaški klub osoba s invaliditetom „Koprivnica“.

Služba ureda župana