Održana sjednica Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija krajem prošle godine osnovao Radnu skupinu za odnose s javnošću koju čine županijski službenici koji rade na poslovima protokola i odnosa s javnošću, nova je sjednica održana 9. ožujka u Dubrovniku gdje se raspravljalo o zajedničkim projektima i jačanju komunikacije s građanima.

Na sjednici je istaknuto kako je međusobna suradnja od velike važnosti za zaštitu interesa lokalne i regionalne samouprave, a jedan od zajedničkih projekata – Škola protokola održan je dan ranije te je okupio četrdesetak županijskih, gradskih i općinskih službenika koji rade na poslovima protokola i odnosa s javnošću.

Voditeljica Radne skupine Senka Bilać naglasila je kako „interes za edukaciju o protokolu pokazuje svijest o važnosti jačanja kapaciteta lokalne i regionalne samouprave, a činjenica da je Škola protokola ujedinila predstavnike lokalne i regionalne samouprave govori u prilog tome koliko se može postići kada se djeluje zajedno“.

U Dubrovniku je održana i promocija priručnika “Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj” autorice Ermine Duraj, voditeljice Kabineta župana Primorsko-goranske županije, a članovi Radne skupine razgovarali su i o nadolazećim projektima. Jedan od njih je 7. Forum hrvatskih i poljskih regija koji se održava od 11. do 13. travnja u Poreču, s ciljem jačanja suradnje hrvatskih županija i poljskih vojvodstava te razmjene primjera dobre prakse u povlačenju sredstava iz EU fondova, a bilo je riječi i o foto natječaju „Volim svoju županiju“, koji je započeo 1. ožujka. Natječajem se treću godinu zaredom podiže svijest o ljepotama svih krajeva Republike Hrvatske, a u sklopu sjednice održana je i edukacija o kriznom komuniciranju

Služba ureda župana