Otvorene jaslice u DV „Zvončić“ na području Općine Gola

Otvorenju novoizgrađenog objekta,  jaslica u Dječjem vrtiću „Zvončić“ u Goli prisustvovao je župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Pozdravne riječi uputio je načelnik Općine Gola Stjepan Milinković naglasivši pri tom kako je ovo treći vrtić koji djeluje na području Općine, a koji je k tome i besplatan zahvaljujući suradnji sedam općina. Pored toga, izrazio je zadovoljstvo poboljšanom demografskom slikom Općine dodavši: „Ovim otvorenjem dokazujemo što nam je prioritet i da možemo osigurati opstojnost Općine, a time i ravnomjerni razvoj Hrvatske“.

O važnosti ovakvog događaja župan Koren je rekao kako je otvorenje jaslica „više no potrebno za naše najmlađe članove zajednice, posebice u manjim sredinama poput Općine Gola“ pohvalivši potom rad i aktivnosti Općine koje doprinose boljoj demografskoj slici Županije.

Zadovoljstvo otvaranjem kao i demografskom slikom Općine izrazila je i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić te dodala: „Izuzetno važno za Hrvatsku je to što su lokalne sredine uz vlastita sredstva i pomoć Županije odlučile ulagati u najmlađe, osnaživati obitelji i to ne samo u financijskom smislu. To je pravi put opstanka i ostanka stanovnika u svakoj sredini“, nakon čega je službeno i otvorila novoizgrađene prostorije jaslica.

Valja napomenuti da su ove jaslice izgrađene uz financijsku suradnju između sedam općina, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun i pol kuna.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr