Župan i zamjenik Ljubić na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i pod pokroviteljstvo Središnjeg državnog ureda za sport, u Poreču je u proteklih sedam dana održana završnica Državnog prvenstva osnovnih i srednjih škola koja je okupila 2.800 najuspješnijih učenika raspoređenih u 330 ekipa, a sudjelovale su i osnovne i srednje škole s područja Županije.

Osnovnoškolci su se natjecali u kategorijama futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, stolni tenis, badminton, šah, kros, gimnastika, plivanje i judo, dok su se srednjoškolci natjecali u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, atletici, stolnom tenisu, badmintonu i krosu.

U sklopu završnice manifestacije održana je radionica na kojoj se raspravljalo o ulozi i važnosti školskog sporta na lokalnoj razini, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i predstavnici ostalih hrvatskih županija. Jedan od zaključaka radionice je kako je učenicima važno ponuditi svakodnevne tjelesne aktivnosti unutar sustava školovanja, a sve s ciljem  razvijanja navika redovitog tjelesnog vježbanja i zdravog načina života. Bilo je riječi i o projektu ZUTA – Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost, koji provode Savez i Središnji državni ured za sport, a koji će u narednim mjesecima obići sve županije.

Hrvatski školski sportski savez  nacionalni je školski sportski savez u koji se udružuju županijski školski sportski savezi i školski sportski savez Grada Zagreba, a njegovi su glavni ciljevi sustavna skrb o školskom sportu, pružanje mogućnosti za bavljenje sportom u školama te uključivanje što više djece u sportske aktivnosti.

Služba ureda župana