Predsjednik Županijske skupštine i zamjenik Ljubić posjetili kreativnu radionicu i gerontodomaćice

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić i član Županijske skupštine Božidar Štubelj u utorak, 13. ožujka posjetili su korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te sudjelovali u kreativnoj radionici koju provodi Klub za starije osobe „Mariška“.

Neposredno prije posjeta Domu, obišlo se i gerontodomaćice Andreu Klen i Ankicu Rac te njihove korisnike na području Koprivnice, koji su naglasili kako im je ova usluga od iznimne koristi, kako u pomoći oko kućanskih poslova, tako i glede socijalnog kontakta.

Ravnateljica Doma Vesna Križan i predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec zatim su ih upoznali s vrijednim članicama kreativne radionice koje izrađuju ukrase uskrsne tematike – pisanice, cvijeće i prigodne čestitke. Ravnateljica je naglasila važnost sinergije koju vlada u Domu među zaposlenicima i korisnicima, a uz podršku Županije kao osnivača u mogućnosti su pružiti im sve što im je potrebno za kvalitetnu i ugodnu starost. U tome im značajno pomaže Klub „Mariška“ koji osim kreativne radionice provodi i sportske, dramske i literarne radionice, kako za korisnike Doma, tako i za vanjske članove, a trenutno ih ima oko 250. Ujedno provode i tečajeve engleskog jezika koji su popularni među korisnicima, kao i uslugu dnevnog boravka te programa HALO pomoć, kroz koji 24-satno dežurstvo osigurava pomoć prvenstveno samačkim kućanstvima starijih osoba.

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ove godine slavi 27. obljetnicu osnutka, a na temelju svog uspješnog djelovanja u samom je vrhu takvih ustanova na državnoj razini. Tome svjedoče i liste čekanja koje se za bolnički dio kreću oko 9 godina, a za stanarski oko 6, no među planovima za budućnost nalazi se i prenamjena stanarskog u bolnički dio kako bi se smanjile liste čekanja i time se još bolje odgovorilo na potrebe korisnika.

Služba ureda župana