Predstavljen priručnik „Promjena“ koji je odobren kao pomoćno nastavno sredstvo od Agencije za odgoj i obrazovanje

U prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici, učiteljice volonterke Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice predstavile su svoj priručnik Promjena koji je Agencija za odgoj i obrazovanje nedavno uvrstila na popis pomoćnih nastavnih sredstava u hrvatskim osnovnim školama.

Vodič je je jedan od alata izrađenih tijekom desetak godina koji će učiteljima služiti kao pomoć u radu s djecom i mladim s teškoćama, a na ideju da se Vodič izradi  došla je volonterka Udruge učiteljica Renata Glavica, koja je pozvala na suradnju druge volonterke Udruge učiteljice Branku Stančin-Levanček, Jaminu Markić, Adelu Jadan i Lovorku Ivanković. Pridružila im se i članica Udruge kustosica Helena Kušenić, dok je recenzentica bila ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović. Za dizajn naslovnice i prijelom zaslužan je Tomislav Golubić.

Vodič je izrađen volonterski, za njegovo tiskanje financijsku pomoć osiguralo je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije na čelu s Vericom Rupčić.

Udruga je Vodič poslala na adrese 62 osnovne škole diljem Hrvatske, tiskan je u dvjesto primjeraka, a svim zainteresiranim učiteljima i roditeljima na raspolaganju je i u digitalnom obliku na internetskoj stranici Udruge.

Služba ureda župana