Predstavljen projekt Udruge Šegrtsko srce „U školu zajedno 2016./2017.“

Uoči početka nove školske godine, koja počinje u ponedjeljak 5. rujna, Obrtnička škola Koprivnica održala je konferenciju za medije s ciljem predstavljanja medijima i javnosti  projekt  Udruge Šegrtsko srce „U školu zajedno 2016./2017.“.

Konferenciji su prisustovovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal, a ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratko Ljubić obavijestio je prisutne kako je županijskim projektom „Prilika za sve 2“ zaposleno 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač u školskoj godini 2016./2017. Posebno je naglasio Udrugu Šegrtsko srce zahvaljujući kojoj su zaposlena dodatnih sedam pomoćnika u nastavi čime su uvelike pomogli djeci kojoj je to najpotrebnije. Isto tako, zahvalio je i Županiji na podršci jer kako kaže „bez Županije ne bi uspjeli sve ovo realizirati i stoga Vam veliko hvala“.

Riječi zahvale Županiji kao i Udruzi uputila je i ravnateljica Srednje škole Koprivnica Ksenija Ostriž te istaknula važnost ovog projekta kao i pomoćnika u nastavi koji uvelike „znače djeci s teškoćama u razvoju jer svojom pomoći vode djecu kroz školovanje“.

„Županija projekt pomoćnici u nastavi provodi već nekoliko godina i smatramo da je on uvelike hvalevrijedan i važan projekt“, istaknuo je župan te tom prilikom zahvalio Udruzi Šegrtsko srce na pomoći istaknuvši: „Osigurali smo sredstva za sve pomagače u ovoj školskoj godini i ovim putem se još jednom želim zahvaliti svima koji imaju veliko srce i koji pomažu onima koji to sami ne mogu“.

Na kraju konferencije, predstavnici Udruge Šegrtsko srce ukratko su predstavili svoje aktivnosti i rad Udruge nakon čega su svi zajedno uz pratnju ravnatelja Ljubića obišli prostorije Obrtničke škole Koprivnica na kojima su u tijeku radovi.

Služba ureda župana