Predstavnici Županije sudjelovali na 14. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Bjelovaru

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u Bjelovaru je održan 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava. U programu je nastupilo više od 400 sudionika iz 12  županija: Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Grada Zagreba, Varaždinske, Primorsko-goranske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Zagrebačke, Karlovačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske.

Cilj Susreta bio je na jednom mjestu okupiti i prezentirati raznovrsnost i bogatstvo hrvatske vokalne glazbe, a stručni savjet za vokalnu glazbu HSK-a u sastavu J. Jerković, L. Vukšić, R. Homen, T.Fačini i J.Ćaleta utvrdio je Pravila i program Susreta temeljen na četiri programske kategorije – klasična glazba, slobodni stilovi i žanrovi, izvorna pučka glazba te folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi.

Koprivničko-križevačku županiju u kategoriji izvorne pučke glazbe, veoma uspješno predstavili su ženski vokalni sastav KUD-a „Prigorje“ iz Križevaca te ženski vokalni sastav „Rudarice“ KUD-a „Rudar“ iz Glogovca.

Služba ureda župana