Skupština Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica donijela Plan rada za sljedeću godinu

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je redovnu izvještajnu Skupštinu na kojoj su usvojeni Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu, a kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Pročelnica Koluder Vlahinja zahvalila je Društvu na svemu što čine za dobrobit zajednice, pohvalila je entuzijazam i predanost zaposlenika i volontera te im poželjela mnogo uspjeha i još više aktivnosti u sljedećoj godini.

Nova predsjednica Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Podravka Ines Kukec verificirana je za članicu Skupštine GDCK Koprivnica te izabrana za zastupnicu Skupštine Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, dok je Dragutina Havaića iz Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskih željeznica, Skupština izabrala za novog člana Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U Planu rada za 2018. godinu GDCK Koprivnica nastavlja s provođenjem svojih aktivnosti i javnih ovlasti, a ravnateljica Adela Sočev navela je kako je, uz redovne poslove u gradskoj kuhinji, prvoj pomoći i radu s mladima, stavljen naglasak na humanitarne i socijalne djelatnosti. Tome će pridonijeti projekt „Volimo volontiranje“, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg će se prikupljati donacije, a ravnateljica je izrazila nadu kako će Društvo i u narednoj godini, u partnerstvu s GDCK Čakovec, sudjelovati u FEAD projektu kroz koji je u ovoj godini osigurano oko osam tisuća paketa hrane i higijene potrebitima na području Koprivnice i 11 okolnih općina.

Darivanje krvi također je jedna od istaknutijih djelatnosti GDCK Koprivnica, a u sljedećoj se godini planira još više akcija nego ove godine,  a plan je prikupljanja oko 6.000 doza krvi. Također se planira riješiti pitanje skladišnog prostora, što je investicija neophodna za daljnje funkcioniranje.

Nakon završetka službenog dijela Skupštine, članovima i gosti pridružili su se volonteri te su zajedničkim druženjem obilježili završetak uspješne godine, sa željom da zajedničkim radom i u sljedećoj godini provode temeljna načela Crvenog Križa.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: GDCK KC