Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Đurđevca

Povodom Dana grada Đurđevca i blagdana njegovog zaštitnika Svetog Jurja, u petak 21. travnja, u Utvrdi Stari grad održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota.

Okupljenima se uvodno obratio predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman koji je kazao kako su se u radu vodili željom da za svoj grad učine najbolje što mogu. „Očuvanom prirodom, izgrađenom infrastrukturom te dostignutom visokom razinom kulturnih i turističkih sadržaja imamo čvrsti temelj za dodatni razvoj kulturnog turizma. Đurđevac je smješten na Europskoj karti izvrsnosti s prestižnom titulom EDEN-a te više nije nepoznanica na kulturnoj i turističkoj karti Hrvatske“, istaknuo je predsjednik Ružman.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, osvrnuvši se na protekli mandat, kazao je kako gradska vlast nije izmislila ništa novo nego se vodila starim idejama u svrhu ostvarivanja interesa Đurđevčana: „Od izgradnje vodocrpilišta, preko 10 kilometara asfaltiranih vinogradskih puteva, do njegovanja vlastitog identiteta pazeći na naš ponos, utvrdu Stari grad, želimo isticati svoju prepoznatljivost kroz Đurđevačke pijeske, nabavili smo deve, probili smo medijske blokade, te danas imamo ljude koji dolaze u naš grad iz raznih krajeva što znači da smo na dobrom putu.“

Gradonačelnik Lacković zahvalio je županu Darku Korenu, s obzirom da je velik dio đurđevačkih projekata ostvaren upravo zahvaljujući Koprivničko-križevačkoj županiji.

Čestitke za Dan grada uputio je i župan Koren naglasivši važnost ravnomjernog razvoja svih dijelova Županije kao jedan od glavnih prioriteta, zbog čega se mnogo ulagalo u prostor Đurđevca i đurđevačke Podravine. „I u ovom turbulentnom razdoblju moramo djelovati složno i zajednički. Izbori će proći, a ostat će novi zadaci i projekti koje je potrebno ostvariti kako bi žitelji naše Županije živjeli još bolje. Zahvaljujem gradonačelniku na odavanju priznanja Županiji, koja će i nadalje biti na raspolaganju Đurđevcu za svu potrebnu pomoć i podršku.“

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama te su tako zlatne plakete “Sveti Juraj” primili Ivana Senjan, Franjo Mihočka i trgovačko društvo Kotlar d.o.o. Đurđevac, nagrada za životno djelo pripala je Dragutinu Bešeniću, a povelje Grada Tomislavu Ostojiću, Marijanu Slunjskom, Petru Petroviću, Vladimiru Mašiću i Draženu Šadeku.

Prije početka svečane sjednice položeni su vijenci na Gradskom groblju u Đurđevcu u spomen na poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu, a u sklopu programa Dana grada Đurđevca za građane i posjetitelje organizirane su brojne aktivnosti, od kojih izdvajamo godišnji koncert KUD-a Petar Preradović „Svojem gradu za imendan“ koji će se održati u nedjelju, 23. travnja, u Domu kulture s početkom u 20 sati.

Služba ureda župana