Svečano obilježen Dan općine Kalnik i blagdan sv. Brcka

Prošlog vikenda Općina Kalnik proslavila je svoj Dan i blagdan sv. Brcka pa je tim povodom pripremljen sadržajan program proslave koji je započeo u subotu, misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Brcka biskupa na Kalniku. Nastavio se svečanim otkrivanjem i blagoslivljanjem stope Sv. Martina, otvorenjem Društvenog doma u Kamešnici, natjecanjem u trčanju učenika Osnovne škole Kalnik, održana je malonogometna liga „Dobrosusjedski odnosi“ te utakmice u malom nogometu Kalnik protiv Zlotoryja.

Drugi dan proslave, nastavljen je otvorenjem izložbe vina u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Sv. Martin Kalnik ispred vinskog podruma na Trgu Stjepana Radića na Kalniku, a koju je svečano otvorio saborski zastupnik Damir Felak i podijelio zlatne medalje vinarima.

Nakon obraćanja predsjednika Općinskog vijeća Igora Tomića i načelnika Općine, Mladena Kešera koji se osvrnuo na projekte u protekloj godini, čestitke povodom Dana Općine u ime župana i Koprivničko-križevačke županije uputio je i saborski zastupnik Felak te ostali uvaženi gosti.

Proslava obilježavanja Dana Općine završila je otvorenjem Festivala narodnih običaja, pjesme i plesa, a  svojom izvedbom dodatno su ga obogatila kulturno-umjetnička društva i udruge s područja Kalnika.

Služba ureda župana

Izvor slika: prigorski.hr