Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine Peteranec

U sklopu obilježavanja Dana Općine Peteranec  i blagdana svetog Petra i Pavla u Hrvatskom vatrogasnom domu u Peterancu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je pored brojnih gostiju i uzvanika prisustvovao i župan Darko Koren sa zamjenikom Darkom Sobotom.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Mario Gaži nakon čega se okupljenima obratio i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić koji je pozdravio sve prisutne te se ukratko osvrnuo na projekte u protekloj godini kao i na nadolazeće projekte. Dodao je kako je tijekom godine, između ostalog, izvršena sanacija krovišta Vatrogasnog doma u Peterancu te krovišta mrtvačnice, postavljena su dječja igrališta i klupe, kupljeni su kontejneri za razvrstavanje otpada, izrađen plan sanacije odlagališta „Klepa“, a dobivena je i građevinska dozvola za nadogradnju škole u Peterancu.

Pored načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića i saborskog zastupnika Damira Felaka, svim okupljenima Dan Općine i blagdan sv. Petra i Pavla čestitao je i župan Koren osvrnuvši se na zajedničku suradnju Županije i Općine. Dodao je kako je siguran da će i u budućnosti suradnja biti jednako uspješna te ujedno čestitao načelniku Općine na svemu što je ostvareno u protekloj godini.

Prilikom sjednice uručena je i zahvalnica Općine Peteranec kao i novčana nagrada Dragutinu Soldiću za izuzetan doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, a ujedno je održan i bogati kulturno umjetnički program.

Uoči sjednice, u Galeriji Ivana Sabolića u Peterancu otvorena je izložba Antonia Grgića u znak sjećanja na Ivana Sabolića, a obilježavanje Dana Općine nastavljeno je polaganjem cvijeća ispred biste Frana Galovića, skulpture Ivana Sabolića te ispred spomenika Anđeo mira na spomen žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata.

Uz brojne uvažene goste sjednici su prisustvovali i saborski zastupnik ujedno i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, općinski načelnici i načelnice, predstavnici Udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava, poduzeća, obrtnika  te mnogi drugi gosti.

Služba ureda župana