U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u utorak, 15. listopada u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, s ciljem senzibilizacije javnosti o problemima s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe.

U ime Koprivničko-križevačke županije  obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji se obratio prisutnima zahvalivši članovima udruge na predanom radu u promicanju prava slijepih osoba.  Zamjenik Ljubić je naglasio kako Županija kroz sufinanciranje  projekata i programa pomaže ranjivim društvenim skupinama pa tako veliku pozornost usmjerava i stvaranju boljih životnih uvjeta slijepih i slabovidnih osoba što se može vidjeti na primjeru postavljanja taktilnih traka na Braillovu pismu u županijskom Domu zdravlja.

Prigodnim riječima obratili su se i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec te predsjednik  te predsjednik županijske Udruge slijepih Ivica Ferenčić koji je svima zahvalio na pomoći te istaknuo važnost još većeg uključivanja slijepih i slabovidnih osoba u društveni život.

Druženje su upotpunili članovi i članice Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnice koji su izveli nekoliko skladbi, a u sklopu obilježavanja Međunarodnog dan bijelog štapa u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe je upriličena i izložba pomagala za slijepe osobe.

Izvor fotografija: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Služba ureda župana