U tijeku je 11. Renesansni festival

Na ostacima koprivničkih Gradskih bedema ovih dana održava se 11. po redu Renesansni festival u sklopu čega je danas na koprivničkom Zrinskom trgu održano i svečano postrojavanje Kraljevske svite i vitezova.

Svečanom postrojavanju kao i kraljevskoj povorci prema Gradskim bedemima pored brojnih gostiju i uzvanika sudjelovali su i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Nakon dolaska Kraljevske svite na bedeme, održano je predstavljanje viteških skupina koje sudjeluju u ovoj manifestaciji nakon čega je kralj Ludovik Prvi Anžuvinac dodijelio Povelju slobodnog kraljevskog grada građanima grada Koprivnice.

Ove godine, manifestacija je okupila viteške skupine iz Hrvatske, Njemačke, Slovačke, Slovenije, Italije, Češke, Austrije, Poljske, Mađarske te Bosne i Hercegovine, a posjetitelji mogu u srednjovjekovnom dobu uživati još i sutra.

Ovu turističko-povijesnu i edukativnu manifestaciju, koja je stekla status Superbrands u kategoriji događanja u Hrvatskoj, financijski podupire i Koprivničko-križevačka županija.

Služba ureda župana