Učenici IV. Osnovne škole Bjelovar pokazali najviše znanja na kvizu „Koprivnice, voljeni grade moj – Bakovčica 2017.“

Mjesni odbor Bakovčica prošlog je vikenda u prostorijama Područne škole Bakovčica organizirao prvi projekt znanja i prijateljstva pod nazivom „Koprivnice, voljeni grade moj – Bakovčica 2017.“

Riječ je o kvizu na kojem su osnovnoškolci odgovarali na pitanja o gradu Koprivnici, a sudjelovale su: Područna škola Berak iz Vukovarsko-srijemske županije, Osnovna škola Čeminac iz Osječko-baranjske,  Područna škola Benkovo iz Krapinsko-zagorske, Područna škola Slavonski Kobaš iz Brodsko-posavske i  IV. Osnovna škola Bjelovar iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

U ime Koprivničko-križevačke županije kvizu je prisustvovala viša savjetnica za udruge, kulturu, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač, a domaćin, učitelj u PŠ Bakovčica i predsjednik Mjesnog odbora Bakovčica Radovan Knežević kazao je kako je svrha ove manifestacije, osim istraživanja odgovora na brojna zanimljiva pitanja, povezivanje škola, učenika i učitelja te širenje prijateljskih odnosa.

Tročlana komisija u sastavu  Ivane Stanić iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Đurđice Čočić voditeljice projekta Najljepši školski vrtovi RH i Lidije Vranar iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski  imala je vrlo težak zadatak jer su svi učenici pokazali zavidno znanje. Nakon dugog vijećanja prvo je mjesto pripalo IV. Osnovnoj školi Bjelovar, drugo mjesto Osnovnoj školi Čeminac i treće Područnoj školi Berak.

Manifestaciji su još prisustvovali zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, prvi savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Republici Hrvatskoj Milo Lučić, predsjednik udruge „Prvi hrvatski redarstvenik“ Robert Vulić, ratni zapovjednici 117. brigade Dragutin Kralj i Ivica Zgrebec, predstavnici policije i brojni mještani.

Učenici škola gostiju, zajedno sa svojim učiteljima i ravnateljima, nakon kviza obišli su neke od znamenitosti Koprivnice, uz stručno vodstvo profesorice Vranar, a najviše ih je oduševila izložba bicikala na otvorenom, gradski park i novootvoreno sportsko i dječje  igralište.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr