Udruga „Bolje sutra“ održala aktivnost „Tko je Nataša?“ u Područnoj školi Sigetec

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u Područnoj školi Sigetec održala je aktivnost izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja o prihvaćanju različitosti i senzibilizacije djece bez teškoća prema djeci s teškoćama u razvoju pod nazivom „Tko je Nataša?“ .

Scenski prikaz „Tko je Nataša?“ priča je o djevojčici Nataši koja je doselila u novi grad i kreće se u invalidskim kolicima što je razlog da ju djeca u novoj sredini ne prihvaćaju jer misle da ne može sudjelovati u njihovim igrama. Dilemu o tom problemu razriješio je psić Pepsi koji je pomogao da djeca bez teškoća prihvate Natašu i uključe ju u svoje igre.

Aktivnost ste provodi u suradnji s Udrugom Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križvačke župnije te se dio teksta prevodi na romski bajaški jezik. U razredu u kojem su i učenici romske nacionalne manjine predstava je primljena s oduševljenjem, a učenici su imali priliku sjesti u kolica i isprobati način kretanja djevojčice Nataše. Glumci u predstavi su „mali“ tzv. inkluzivni volonteri, a voditeljica aktivnosti je volonterka Udruge Adela Jadan.

Služba ureda župana