Udruga “Maslačak” održala završnu konferencija projekta “Rukom pod ruku” i predstavila program „Poludnevni boravak“

U dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u Križevcima, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ održala je završnu konferenciju projekta „Rukom pod ruku“ te ujedno i početnu konferenciju programa „Poludnevni boravak“, kojima je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Predsjednica Udruge „Maslačak“ Tamara Premuš kazala je kako je cilj projekta „Rukom pod ruku“ bio povećati mogućnosti djece i mladih s teškoćama u razvoju, kako bi izvan redovnog odgojno-obrazovnog sustava stekli određena znanja i vještine te poboljšali kvalitetu života u skladu sa svojim interesima i mogućnostima. Vrijednost projekta je 95 tisuća kuna, obuhvatio je 25 korisnika koji su sudjelovali u različitim radionicama, a financiran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Koprivničko-križevačke županije. Pročelnica Koluder Vlahinja izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem Županije u ovom vrijednom projektu te je naglasila kako ima važan doprinos integraciji djece i mladih s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu i promicanju tolerancije i različitosti.

Programom „Poludnevni boravak“, koji će trajati tri godine, pružit će se podrška povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti 20 osoba s intelektualnim teškoćama, a voditeljica Martina Benjak predstavila je neke od aktivnosti, primjerice osposobljavanje za služenje računalom, rad u vrtu i voćnjaku te kuhanje jednostavnih jela. Partner u ovom programu je Centar za socijalnu skrb Križevci, dok su suradnici COOR Križevci i Volonterski centar “Link” Križevci. Vrijednost je u prvoj godini provođenja 180 tisuća kuna, a program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predsjednica Premuš najavila je humanitarnu akciju „Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi“, u sklopu koje će se 21. rujna održati humanitarni koncert u Križevcima, s ciljem nabave kombi vozila za potrebe Udruge.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr