Udruzi „Bolje sutra“ priznanje za doprinos ravnopravnosti na radnom mjestu

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice primila je priznanje za doprinos ravnopravnosti na radnom mjestu na međunarodnoj konferenciji “Radnopravnost 2017. –radno okruženje ponosno na raznolikost” u Hotelu International u Zagrebu.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici sindikata Unite the Union, najvećeg sindikata u Velikoj Britaniji, koji su govorili o najboljim praksama koje provode s ciljem promicanja uključivosti i suzbijanja diskriminacije zaposlenika pripadnika manjina.

U Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu sudjelovalo je 99 poslodavaca iz područja cijele Republike Hrvatske, a njih 39 primilo je posebna priznanja. Poslodavcima je zahvalio zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Rajčič, zamjenik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec, predstavnik Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj te predstavnici udruge Prostor rodne i medijske kulture K-zona.

Projekt financira Europska unija – Komponenta I IPA 2012 pretpristupnog programa – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, područje: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava, a sufinancira ga i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Služba ureda župana