Uz dječje veselje i igru, u Đurđevcu je otvoren novoobnovljeni vrtić „Maslačak“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u petak, 12. siječnja prisustvovali su svečanom otvorenju novoobnovljenog Dječjeg vrtića „Maslačak“ u Đurđevcu. Uz veselje i igru, u novim će prostorijama koje su posljednjih mjeseci prošle temeljito osvježenje boraviti 240 mališana što će biti od velike pomoći roditeljima.

U svom obraćanju, zamjenik Ljubić pohvalio je napore Grada na pružanju odličnih uvjeta za predškolski odgoj, što je preduvjet za ostanak mladih obitelji i razvoj kako Grada, tako i općina u okolici, dok je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči kazao kako su uložili više od tri milijuna kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo projekt sa 750 tisuća.

Investicija je na početku obuhvaćala novu kotlovnicu, podno grijanje i kompletnu obnovu kupaonica i sanitarnih čvorova, no naknadno se odlučilo za dodatne radove na izmjeni instalacija te vanjske i unutarnje stolarije, kako bi mališani i zaposlenici vrtića imali sve potrebne materijalne uvjete. Iako je jedini vrtić, „Maslačak“ pokriva sve potrebe građana i nema listu čekanja, tako da sva djeca koja žele ići u vrtić u njemu imaju mjesta.

Ravnateljica vrtića Martina Repić dodala je kako je obnova bila vrlo učinkovita te kako je zgrada u potpunosti prilagođena svim potrebama najmlađih, što će u konačnici doprinijeti kvalitetnijem radu i ugodnijem boravku. Mnogo sretnih trenutaka u novoobnovljenom vrtiću mališanima je poželio i saborski zastupnik te predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, a i sama djeca nisu mogla sakriti oduševljenje zbog povratka u svoje vrtićke prostorije koje su opremljene novim namještajem i igračkama.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr