Uz koncerte i svečanu akademiju otvoren 25. Memorijalni rukometni turnir „Goran Vrbošić – Vrba“

Koncertom Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske i klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ koji je održan u petak, 2. veljače u dvorani Domoljub u Koprivnici, započelo je obilježavanje 25. Memorijalnog rukometnog turnira „Goran Vrbošić – Vrba“, u spomen na hrabrog rukometaša i hrvatskog dragovoljca koji je dao svoj život za domovinu. Organizator turnira je Rukometni klub Koprivnica – Hangar 18, a podršku u organizacijskom i financijskom smislu dali su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Ministarstvo obrane te tvrtka Podravka.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, uz mnogobrojnu publiku koja je uživala u glazbenim hitovima, prisustvovao je koncertu  Jazz orkestra i klape Hrvatske ratne mornarice, kao i svečanoj akademiji koja održana u subotu, 3. veljače u Gradskoj vijećnici.

Čestitam svima koji i nakon 25 godina čuvaju sjećanje na ovog izvanrednog sportaša i srčanog dragovoljca, čiji sportski život i ljubav prema domovini mogu biti uzor mladim generacijama.“, poručio je zamjenik Ljubić prilikom obraćanja na svečanoj akademiji.

General-pukovnik u mirovini Slavko Barić, ujedno i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović pridružio se čestitkama, napomenuvši kako je važno „prenijeti mladim ljudima inspiraciju iz vremena kada se branilo domovinu i kada se srcem ginulo za nju“, zahvalivši na potpori Županiji, Gradu, Ministarstvu i svima ostalima uključenima. Okupljenim Goranovim prijateljima i suborcima, majci Katici, mladim rukometašima, predsjedniku RK Koprivnica-Hangar 18 Alenu Lazaru i drugim gostima obratili su se i gradonačelnik Mišel Jakšić te brigadir Dražen Ressler u ime Organizacijskog odbora Memorijalnog turnira, a zatim je prikazan emotivan film o Goranovom životu.

Nakon svečane akademije na kojoj je prisustvovala i Počasno-zaštitna bojna Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, zamjenik Ljubić obratio se na otvorenju turnira u sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici, gdje su na rasporedu utakmice RK Koprivnica-Hangar 18, RK Medvešćak Zagreb, MRK Zaprešić i RK Nexe Našice. Također, djevojčice 2008. godište iz Rukometnog kluba Podravka igrat će s dječacima iz RK Koprivnica-Hangar 18, dok će dječaci iz RK Koprivnice-Hangar 18 rođeni 2004. godine igrati utakmicu protiv vršnjaka iz RK Čakovec. Podjela nagrada predviđena je za 18:30 sati, nakon čega slijedi zatvaranje turnira.

Danas navečer, s početkom u 20:30 sati, građane očekuje još jedan koncert i to grupe Opća opasnost, koji će se održati u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica, a tijekom trajanja Memorijalnog turnira kadeti Hrvatske vojske zainteresiranima su predstavili kako Ministarstvo obrane i Oružane snage rade na izobrazbi budućih časnika.

Služba ureda župana