Europska banka za obnovu i razvoj prepoznala potencijal UZOR-ovog programa „Teretnim biciklom do održive zajednice“

Nakon što je prošle godine program Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR) „Teretnim biciklom do održive zajednice“ prikazan kao primjer dobre prakse u studiji rađenoj za Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), početkom 2018. godine Udruga je pozvana biti dijelom delegacije tehničkog posjeta kineskom gradu Taipeiju na temu “Podrška razvoju tržišta za društvena poduzeća za zemlje zapadnog Balkana i Hrvatsku“.

Temu će predstaviti voditeljica UZOR-ovih programa Sonja Hlebar, a cilj EBRD-ove studije je prepoznati najbolje društveno-poduzetničke programe u Hrvatskoj i zemljama zapadnog Balkana. UZOR-ov program obrađen je u studiji slučaja kao održivi model koji se lako može provoditi i replicirati u drugim lokalnim zajednicama i kojim mogu upravljati lokalna komunalna poduzeća, a organizatori su prepoznali i edukacijski potencijal u regiji zapadnog Balkana na području društvenog poduzetništva.

Tehnički posjet Taipeiju organiziraju EBRD i Taiwan Business-EBRD Technical Cooperation Fund, pod pokroviteljstvom Tajvanske vlade, s time da je svrha razmjena iskustava, najboljih praksi i razumijevanja mogućnosti radi što veće i bolje implementacije i razvoja društveno-poduzetničkih projekata. Program tehničkog posjeta obuhvaća stručne treninge, grupne rasprave, posjete tajvanskim poduzećima i sastanke s vladinim predstavnicima zaduženim za promicanje tajvanskog društvenog poduzetništva.

Služba ureda župana