Velik odaziv građana na 1. humanitarnoj biciklijadi „Biciklirajte s nama, biciklirajte za one koji ne mogu“

Povodom svjetskog dana multiple skleroze, Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Biciklističkim klubom „Rotor“ organiziralo je humanitarnu biciklijadu „Biciklirajte s nama, biciklirajte za one koji ne mogu“ kako bi se doprinijelo podizanju svijesti u javnosti o ovoj bolesti.

Pokrovitelj biciklijade bila je Koprivničko-križevačka županija, a trasu dugačku gotovo desetak kilometara koja je započela na Zrinskom trgu u Koprivnici odvozio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić, uz 200-tinjak drugih sudionika. Cilj se nalazio kod planinarske kuće „Rudi Jurić“ na Vinici, gdje je organizirano i zajedničko druženje uz glazbu.

Jedan od ciljeva biciklijade bila je i promocija Društva multiple skleroze te aktiviranje članova, a predsjednica Radmila Funtek prilikom predstavljanja programa izjavila je: „Organiziranjem biciklijade željeli smo potaknuti naše članove da izađu iz svoja četiri zida i sudjeluju u društvenom životu zajednice. Naši su članovi većinom starije osobe, a to je bolest s tisuću lica koja se na nekome gotovo i ne vidi, dok netko drugi osjeća teške posljedice.“. Glavni inicijator biciklijade je član Društva i kluba „Rotor“ Tomislav Lončar.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od multiple skleroze u Hrvatskoj boluje oko 6100 osoba.

Služba ureda župana