Više od 70 roditelja sudjelovalo u akciji „Roditelji, čitajte nam u vrtiću!“

Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i koprivnički dječji vrtići „Tratinčica“, Smiješak, DV svetog Josipa i Igra, u utorak, 3. travnja 2018. sudjelovali su u akciji „Roditelji, čitajte nam u vrtiću!“ kojom je obilježen 5. rođendan nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ i Međunarodni dan dječje knjige. Osim na taj dan, zbog velikog interesa roditelja, akcija je nastavljena tijekom prve polovice travnja.

U akciji je sudjelovalo više od 70 roditelja (ali i baka, djedova i sestara) koji su gostovali u vrtićkim skupinama koju polaze njihova djeca te čitali priče na veliku osobnu radost, a posebno na radost više od 500 mališana koliko je sudjelovalo u akciji.

Osim što su uživali u pričama i slikovnicama koje su roditelji čitali, mališani su dobili priliku sami odabrati što će roditelji čitati, razgovarati o čitanju i slikovnicama i pričama koje su slušali i koje vole.

Cilj je kampanje „Čitaj mi!“ poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita, ali i razvile predčitateljske vještine i pozitivan stav prema knjigama i čitanju.

Maja Krulić Gačan
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“