Vrhunski jahači iz Hrvatske i inozemstva na turniru u preponskom jahanju

Na prostoru koprivničkog Sajmišta, a u sklopu manifestacije 22. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke, 5. i 6. svibnja održava se turnir u preponskom jahanju, 2. kolo Croatia Cupa. Organizator je Konjički klub Koprivnica, a turnir je financijski podržala i Koprivničko-križevačka županija.

Brojni posjetitelji i zaljubljenici u konjički sport mogli su uživati u vještinama i spretnosti vrhunskih jahača iz cijele Hrvatske, kao i gostiju iz susjednih zemalja, među kojima je potrebno istaknuti domaće snage – jahače iz Konjičkog kluba Koprivnica i Konjičkog kluba Galop team Koprivnica. Važno je spomenuti i kako će se ove godine, po prvi put, pojedine utakmice prvog i drugog dana turnira bodovati za Lino, Vegeta i Podravka tour, a Podravka je osigurala i vrijedne nagrade za nabolje natjecatelje u svakoj od ovih kategorija.

Turnir je posjetio i župan Darko Koren koji je, uz zahvale organizatorima, najuspješnijim jahačima uručio pehare te im poželio mnogo sreće u daljnjim natjecanjima. Prvo je mjesto osvojio Robert Kučer iz Slovenije, drugo Andrej Kučer, a treća je bila Nastja Udovč, također iz Slovenije.

Raspored utakmica u nedjelju, 6. svibnja:

 10:30  A* 0.90m – Utakmica na vrijeme za S1 do 16 godina; Svi ostali natjecatelji bez kaznenih bodova plasirani su ex-aequo,

11:30 A* 1.00m – Svi natjecatelji bez kaznenih bodova plasirani su ex-aequo

13:00 A** 1.10m – Croatia Cup za kadete

14:30  A*** 1.15m – Croatia Cup za amatere

15:30 L* 1.20m Croatia Cup za juniore

16:30 M* 1.30m – Pehar grada Koprivnice

Služba ureda župana