Zamjenik Ljubić na Danu Osnovne škole Legrad i otvaranju botaničkog vrta

Prošlog je vikenda održan Dan Osnovne škole Legrad i otvaranje botaničkog vrta, čemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te ravnatelj škole Dragutin Marcinjaš.

Sredstva za botanički vrt odobrena su putem projekta prekogranične suradnje JOLLIZ! koji škola provodi s prijateljskom školom Miklos Zryni iz Zakanya. Vrijednost botaničkog vrta je 8700 eura, čime je izgrađena drvena sjenica koja služi kao učionica na otvorenom, napravljene su staze, sagrađeno je vrtno jezero te je zasađeno preko 150 biljnih vrsta. Cijeli vrt prožet je temom Drave, od dravskog spruda pred školom oko kojeg rastu perunike, trave i vrbe, do samog vrta koji očarava ljepotom. Da bi vrt ostao i nadalje ostao lijep, svaki razred bit će određen za održavanje jednog njegovog dijela, a na taj način učenici uče brinuti o biljkama i svom okolišu, razvijaju ekološku svijest i stječu znanje o biljnoj raznolikosti.

Zamjenik Ljubić pohvalio je školu na uspješno realiziranom projektu, otvorenju vrta i brizi za okoliš, dodavši kako će u Koprivničko-križevačkoj županiji uvijek imati partnera za svoje aktivnosti.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: opcinalegrad.hr