Zamjenik Ljubić na sastanku vezanom uz uključivanje marginaliziranih skupina u obrazovanje

U Obrtničkoj školi Koprivnica u četvrtak, 22. veljače održan je radni sastanak na temu povezanosti strukovnog obrazovanja s cjeloživotnim obrazovanjem te uloge koju imaju osnovne škole kao akteri i partneri u tom području. Sastanku je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić,  pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ana Mlinarić, stručni suradnici pedagozi osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije te ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić i sa svojim suradnicima.

Na sastanku se osvrnulo na Strategiju Europske unije „Europa 2020“ te važnost poticanja jednakih mogućnosti za obrazovanje svih sudionika odgojno-obrazovnog sustava, a sudionici su pri tome naglasili važnost uključivanja marginaliziranih skupina u obrazovanje te jednakih prilika i šansi za samoostvaranje.  Naglasak je bio na sprječavanju napuštanja obrazovanja te s time povezanim novim programom Obrtničke škole za učenike s poremećajima u ponašanju, koji je osmišljen kako bi i ti učenici uspjeli ostvariti svoj puni potencijal i postali punopravni sudionici šire zajednice. Ujedno je to bila prilika za razmjenu mišljenja i planova za buduće aktivnosti, posebno glede upisa u školskog godini 2018./2019.

Na kraju sastanka, stručni suradnici Obrtničke škole okupljenima su predstavili mogućnost podrške pri obrazovanju za učenike slabijeg imovinskog stanja od strane humanitarne udruge „Šegrtsko srce“ koja djeluje pri Obrtničkoj školi.

Služba ureda župana