Zamjenik Ljubić održao prijem za sudionike 3. Alpe Adria festivala mladih pisaca

Kako bi obilježili početak 3. Alpe Adria festivala mladih pisaca, zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima je u petak, 18. svibnja ugostio mlade autore Theodoru Bauer, Tomu Podstenšeka, Miklosa Benedeka i Andriju Škare, kao i Marka Gregura i Darka Pernjaka iz Organizacijskog odbora Festivala.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo što su mladi pisci ponovno došli u Koprivničko-križevačku županiju te kazao: „Svake godine Festival dobiva na kvaliteti i sadržajnosti te zahvaljujem Organizacijskom odboru što se potrudio pronaći autore koji će svojim djelima doprinijeti vašem programu. Posebno je za pohvalu vaše gostovanje u srednjim školama, knjižnicama i Sveučilištu kroz što potičete mlade na čitanje i pisanje, ali i razmišljanje o književnosti te interakciju s autorima. Želim vam ugodan boravak u Županiji te uspješan nastavak Festivala i buduće suradnje.“

Predsjednik Organizacijskog odbora Marko Gregur zahvalio je Županiji na podršci Festivalu kroz koji se povezuje s ostalim zemljama Saveza, kao i brojnim partnerima koji su omogućili da se kroz Festival poveže cijela zajednica.

Cilj nam je utjecati na mlade ljude da počnu čim više čitati i pisati, ali i da se čitava kulturna scena Podravine i Prigorja podigne na višu razinu, kao i da hrvatska književnost postane vidljivija u inozemstvu. Ujedno želimo najbolja djela mladih autora u okruženju predstaviti publici, a drago nam je i da nam se ostvarilo da počnemo objavljivati knjige naših gostiju. Ove je godine to knjiga Tome Podstenešeka „Papir, škare, kamen“ koju će izdati Umjetnička organizacija artikulacije koja je i organizator ovog Festivala. Nadam se da ćemo u sljedećim godinama uspjeti još više razviti program, kao i pokrenuti Kulturni centar koji će obuhvaćati sve ovakve projekte.“, dodao je Marko Gregur te napomenuo kako je važni da su sudionici Festivala dobri autori, ali i aktivni kulturni promotori.

U ime autora obratili su se Tomo Podstenešek, koji je kazao kako je Koprivnica predivan grad s ljubaznim ljudima te zahvalio što je ponovno dobio priliku biti dio ove lijepe priče, te Miklos Benedek je, uz zahvale na gostoprimstvu, istaknuo kako je prvi put u Koprivnici te da planira doći i sljedeće godine.

Pokrovitelji 3. Alpe Adria Festivala mladih pisaca su Koprivničko-križevačka županija i Savez Alpe Jadran, a središnje događanje na rasporedu je u subotu, 19. svibnja u 19:30 u dvorištu Muzeja grada Koprivnice pod nazivom “Zvjezdana noć: Impresije srednjoeuropske književnosti”.

Služba ureda župana