Zamjenik Ljubić posjetio Udrugu „Bolje sutra“ povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježavanja 3. prosinca, zamjenik župana Ratimir Ljubić posjetio je predsjednicu Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice Mariju Mraz.

Razgovarali su o aktualnostima u radu Udruge te aktivnostima koje se planiraju povodom obilježavanja ovog važnog datuma, a tom je prilikom predsjednica Mraz istaknula kako je danas, 4. prosinca s početkom u 18 sati u prostoru Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ na rasporedu radionica „Jučer isključeni, danas uključeni“ na kojoj će poučavati članove o prednostima društvenih mreža i medija.

Udruga je posebno ponosna na projekt IKSoc, odnosno Inovativni koprivnički socijalni centar „KopriVITA“, čiji je cilj stvaranje preduvjeta za osnivanje društvenog poduzeća koje će doprinijeti uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada. Zbog nepostojanja sustava osnaživanja, edukacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, njihova mogućnost pronalaska posla vrlo je mala te su samim time u nemogućnosti stvarati uvjete za neovisan život. U društvenom poduzeću proizvodit će se inovativni proizvod, tjestenina od koprive, od koje se planiraju raditi i kolači koje je zamjenik Ljubić imao priliku probati.

Sljedeća aktivnost održat će se 7. prosinca u 17 sati, a riječ je o radionici osnaživanja „Muško-ženska posla“ na kojoj će se razgovarati o partnerskim odnosima i prepoznavanju elemenata zlostavljanja i neželjenih pojava u takvim odnosima, kao i gdje potražiti pomoć. Partner je Udruga Hera, a 9. prosinca u praktikumu Obrtničke škole u Koprivnici izrađivat će se spomenuta tjestenina od koprive.

Zamjenik Ljubić zahvalio je predsjednici Mraz na dugogodišnjem predanom radu na uključivanju osoba s invaliditetom u društveni život lokalne zajednice, ali i na borbi za ostvarivanje njihovih prava, dodavši kako će im Koprivničko-križevačka županija i nadalje biti na raspolaganju za suradnju i podršku u svakom smislu.

Služba ureda župana