Zamjenik Ljubić prisustvovao Županijskom stručnom vijeću ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije

U Osnovnoj školi Antuna Nemčića Gostovinskog u Koprivnici u srijedu, 18. travnja održano je Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije kojemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Skup je otvorila predsjednica Vijeća i ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca Mirjana Bazijanec te predstavila teme stručnog skupa. O novoj obrazovnoj platformi za digitalne udžbenike Mozabook govorili su predstavnici izdavačke kuće Alfa, dok su predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama Stjepan Peršin i tajnik Autokluba Koprivnica Boris Dušić govorili o provedbi programa osposobljavanja za upravljanje biciklom i suradnji škola s Hrvatskim autoklubom. Jedna od tema bilo je stupanje na snagu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka koju je okupljenima predstavila zaposlenica škole Maja Blažek, dok će Županija za sve škole uskoro organizirati i posebne edukacije.

Zamjenik Ljubić kazao je kako je stručni skup korisna prilika za razmjenu mišljenja i iskustava te je ujedno pohvalio ravnatelje na dobroj suradnji sa Županijom. Također je najavio kako će se kroz sljedeća dva tjedna u Županijskoj upravi održati sastanak s ravnateljima osnovnih škola, kako bi razgovarali o izazovima s kojima se susreću i aktualnostima u obrazovanju. Zamjenik je na suradnji zahvalio i predsjedniku Peršinu te tajniku Dušiću koji vjerno prate škole sa svojim programima.

U ime domaćina obratila se ravnateljica Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog Gordana Gazdić Buhanec te je ujedno izvijestila o stručnom skupu za ravnatelje koji je održan u Šibeniku, kao i o Erasmus+ projektu Perpetuum mobile u koji se škola uključila.

Služba ureda župana