Zamjenik Pal nagrađen „Zlatnom školskom jabukom“ škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje

U prepunoj školskoj sportskoj dvorani u Virju, jučer je održana svečanost obilježavanja Dana škole OŠ„prof. Franje Viktora Šignjara“ kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima.

Ravnateljica škole Marica Cik Adaković pozdravila je uvažene goste te zahvalila na dosadašnjoj pruženoj podršci i suradnji od strane županijske i općinske vlasti, prijatelja i dobročinitelja Škole, udruga koje djeluju na području Općine. Posebnu zahvalu uputila je učiteljima i roditeljima na njihovom doprinosu cjelokupnom radu škole.

Načelnik Općine Mirko Perok u svome obraćanju svima prisutnima naglasio je kako Škola pruža primjer u svojemu radu i trudu koji ulažu u obrazovanje učenika. Također je istaknuo kako će Škola uvijek imati podršku Općine u svojemu radu.

Zamjenik župana Ivan Pal tome pohvalio rad Škole i njenih djelatnika istaknuvši kako „osnovna škola u Virju jedna je od najboljih škola u županiji“. Osvrnuo se i na energetsku obnovu Škole, projekt koji je Koprivničko-križevačka županija aplicirala na poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Projektnom energetske obnove planira se u proračunatoj energiji za grijanje postići ušteda oko 71%, a nakon provedbe energetske obnove školsku zgradu u Virju će biti moguće certificirati u energetski razred A iz sadašnjeg D razreda. Zamjenik Pal dodao ja kako u pogledu spomenutog projekta škola u Virju „zaslužuje to svojim statusom i neumornim ulaganjem u školstvo“.

Povodom obilježavanja Dana škole promoviran je dvogodišnji projekt iz geologije čiji je mentor učitelj Ivan Franjo, prezentiran je novi broj školskog lista Mali Virovec te je održana i svečana sjednica Učiteljskog vijeća proširena umirovljenicima i  gostima, a tom je prilikom zamjeniku župana Ivanu Palu uručeno priznanje „Zlatna školska jabuka“ za doprinos virovskom školstvu.

Zamjenik Pal zahvalio je na dodijeljenom priznanju te pritom se osvrnuo na svoj dugogodišnji rad u prosvjeti istaknuvši kako „najvrjednije je dobiti nagradu od svojih kolega“. Također, kao zamjenik župana u obavljanju svojih dužnosti naglasio je kako „ovu nagradu na doživljavam kao svoju, već i kao nagradu župana i zamjenika župana te svih suradnika“.

Služba ureda župana