Zamjenik Pal sa suradnicima prisustvovao obilježavanju Dana Hrvata u Mađarskoj

U Gradu Kaniži u Republici Mađarskoj bogatim programom svečano je proslavljen Dan Hrvata, a proslavi je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima.

Proslava je započela svetom misom u crkvi Srca Isusova koju je predvodio varaždinski biskup uz koncelebriranje svećenika Hrvata iz Mađarske. Nakon svete mise uslijedilo je otvorenje izložbe „Obitelj Zrinski i Hrvati kre Mure“, nakon čega je u Kulturnom centru Hevesi Sándor upriličen prigodan program na kojem je posebno naglašena važnost Hrvata u Mađarskoj te očuvanje hrvatske riječi kulture i običaja.

Na kraju svečanosti održan je bogat kulturno-umjetnički program pod nazivom „Vu tem koli se Pomurje pleše“ u sklopu kojeg su nastupila Hrvatska kulturna društva, zborovi i tamburaški sastavi Pomurske regije.

Ovogodišnji organizator proslave bila je Hrvatska državna samouprava i Savez Hrvata u Mađarskoj, a proslava je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Republike Mađarske Ádera Jánosa i uz podršku Fonda za razvoj ljudskih potencijala Ministarstva ljudskih resursa te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Budimpešti.

Služba ureda župana